Med Sältan Logi som utgångspunkt är det nära till en mängd intressanta platser och upplevelser!

Hamburgsund:
Samhälle 3 km söder om Sältan Logi. Här finns en välsorterad ICA Supermarket. Diverse små butiker, fiskaffär, några restauranger, kiosk med ATG, gatukök och pizzeria finns också här, allt samlat vid färjeläget. Här finns en bilfärja till Hamburgö med flera fina badplatser, vandringsleder, utsiktspunkter och fantastiskt vackra miljöer! Flera arrangörer av båt- och fisketurer.

Fjällbacka:
Samhälle 4 km norr om Sältan Logi. Ett pittoreskt och välbesökt turistmål som ligger i "backen under fjället" (Vetteberget), därav namnet Fjällbacka. Här finns en Konsumbutik som har öppet året runt, många små sommarbutiker, restauranger, kiosk och gatukök. Naturligtvis också Apotek och Vårdcentral! Bra möjligheter att boka båtturer till bl.a. Väderöarna, eller bara till den vackra skärgården. Utsikten från Vetteberget är magnifik! Vägen dit leder genom Kungsklyftan, känd för att delar av Ronja Rövardotter spelades in här. I centrum ligger Ingrid Bergmans Torg med en byst av den kända skådespelerskan. I spåren efter Camilla Läckbergs böcker och TV-serier finns möjlighet att följa med på guidade turer i hennes deckarmiljöer.

Grebbestad:
Samhälle 17 km norr om Sältan Logi. Sommartid är det full fart i gästhamnen och längs Nedre Långgatan, Grebbestadbryggan och strandpromenaden! Utbudet av restauranger, butiker, kaféer och nöjen är varierat och bra. All kommersiell service är lokaliserat till centrum med bank, livsmedelsbutiker, skeppshandel och bageri. Närmaste Systembolag från Sältan Logi ligger också här. Fisket är viktigt i Grebbestad! Här landar stora delar av landets fångst av hummer, ostron och havskräftor. Många båtturer arrangeras här.


Tanum:
Är det någonstans man kan hitta tydliga spår av de första civilisationerna i norra Europa så är det i Tanum! Här finns ett av Sveriges Världsarv, Tanums Hällristningar med två informationscenter, Vitlycke Museum och Tanums Hällristningsmuseum. I Tanumshede finns också Tanums Gestgifveri som är Sveriges äldsta i kontinuerlig drift sedan 1663.

Camilla Läckberg:
På hennes hemsida kan du läsa om deckarna hon skrivit och om Fjällbacka, orten där hon växte upp och som hon gjort till sin ”brottsplats”. De flesta av karaktärerna i böckerna är fiktiva men några av dem finns på riktigt i Fjällbacka.

Ingrid Bergman:
Skådespelerskan Ingrid Bergman besökte ofta Fjällbacka och från 1958 bodde hon många somrar på Dannholmen i yttersta skärgården väster om Fjällbacka. Efter hennes död 1982 spreds hennes aska i havet kring ön. För att hedra hennes minne döptes torget om till Ingrid Bergmans Torg.

FjällbackadagarnaGrebbestads Bryggeri

Fler aktiviteter!

 • Kanoting:
  Kanot- och kajakentusiaster kan med fördel stanna till vid Sältan Logi! Vi har en fin iläggsplats vid utloppet av Jorälven där man lätt kan ta sig vidare ut i Bohusläns örikaste arkipelag. Passar för fina dagsutflykter. Vi tipsar gärna om smultronställen!
 • Fiske:
  Sältan är en perfekt utgångspunkt för den som är ute efter havsöring, en fiskesport som bara blir större och större för varje år! Bland annat tack vare fredningstider (1/4-15/9) och höjt minimimått på 45 cm. Från Sältan Logi är det bara 200 meter till Jorälven och dess mynning ut i Jorefjorden. OBS! Fiskekort krävs! Andra fina öringställen finns i de nära omgivningarna. Har du med dig egen båt på trailer så finns det ramper i Fjällbacka och Hamburgsund med korta gångavstånd ut till fiskeplatserna. Sommartid är makrillfisket det stora folknöjet! Makrillen brukar komma i skarven maj/juni och är kvar fram till oktober. De senaste åren har det varit väldigt mycket makrill i havet. Närheten till Väderöfjorden och Väderöarna gör att man kan fiska många olika arter. Sommartid går det båtturer från Grebbestad med inriktning på makrillfiske.
 • Öringfisket:
  På våren bör man koncentrera fisket efter havsöring till områden som håller varmare vatten, oftast utloppsvikar, sydvända vikar och områden med grunt vatten som snabbt värms upp av solen. Det är där havsöringen håller till och där som det är störst chans att fånga västkustens blänkande öringar! Där Jorälven mynnar ut i Jorefjorden är perfekt!
 • Hällristningar:
  Det finns gott om Hällristningar i Tanum och tillhör de förnämsta i världen! I Vitlycke några km söder om Tanums kyrka finns den berömda Vitlyckehällen. Den mäter hela 22x7 meter och har nästan 400 ristningar. När ristningarna höggs in under åren 1800-500 f.Kr låg hällen nere vid vattenbrynet. Detta förklarar varför den lilla bäck som rinner förbi i dalen nedanför heter Gerumsälven! I dag återfinns ristningarna mellan 25-30 meter ovanför havsytan.
Bokning & Frågor - Epost
  Reservation & Inquiries - Email
    Tel. Christina:  +46739851730
       Tel. Ulf:  +46707992848

Sugen på Italien?
  Boka vårt hus i Toscana!
    Nyrenoverat byhus i Roccatederighi.
       Casa Aselli  - Information!